Založ si blog

Kim je hlupák, nie samovrah

Krajina, kde komunizmus rozširuje svoju ľavú zátvorku, je schopná takmer všetkého. Dnes je už viac ako isté, že Severná Kórea je najnepredvídateľnejšia a najuzavretejšia krajina na svete. Je to krajina nekonečnej súťaže. S kýmkoľvek. Kvôli víťazstvu nad Amerikou by bola schopná obetovať aj to, čo nemá. Jedlo, istoty a zdravie svojich občanov. Čítanie z najideálnejšej krajiny podľa Kima

Dynastia Kimov s dôrazom na aktuálneho panovníka má totiž len 2 hlavné priority. Zbrojiť a propagovať. Jedno ide ruka v ruke s druhým. A jedno by bez druhého nefungovalo. Severná Kórea je skutočne zjednotená. Prečo? Jednoduchý dôvod. Žiadnu krajinu nič lepšie nezjednotilo ako strach. Prestanú sa vyrábať rakety a propagácia režimu bude strácať na účinnosti. Akonáhle prestane krajina zbrojiť a strašiť kapitalizmom z každej strany, ľud sa prestane báť. A prestane sa báť aj vlastného tieňa. A možno sa začne premýšľať. Ako je možné, že v takej krajine, ako sme my, je nedostatok jedla? Ako je možné, že tu je zdravotná starostlivosť len pre vyvolených? Asi by to bol pre Kima veľký risk. Aj keď on je pre ľudí fantóm.

Obyvatelia tam skutočne veria, že ich Vodca ochráni pred expandujúcimi Američanmi, ktorí by obsadili ich územie. Takejto výchove sa venujú od malička. Deťom je jednostaj poskytovaný monotónny pohľad na svet. Ľúbostné výklady o Vodcovi sú neodmysliteľnou časťou výchovy pravého Severokórejčana. Čo potom čakať od takých ľudí? 

Sú zžití s tým, že zo susednej Južnej Kórei ide číre zlo poprepletané nemravným kapitalizmom. Nemajú podľa čoho súdiť, tobôž s čím porovnávať. V demokratických krajinách si môže čitateľ vybrať čo chce čítať a čomu veriť. Môže čítať mainstream, alternatívu, bulvár. Čokoľvek. No v Kimovej nepreniknuteľnej krajine nie. Len jednotný názor. Bez debaty. Hlavný šíriteľ propagandy, teda televízia, je štátna. Krajine sa darí veľmi dobre, je im lepšie ako na Západe a vďačíme za to Kim Čong-unovi a jeho predkom. Sláva im. Ideálna pôda pre Kima, ktorý má týmto garantovanú svoju moc nadosmrti.

A čo je oveľa horšie, blázon je aj na opačnej strane. Kim Čong-unov otec s Billom Clintonom udržiavali povedzme – priateľské vzťahy. No teraz je situácia iná. Povedal by som, presne opačná. Historicky dvaja najväčší blázni na čele svojej krajiny sa stretli. Neviem, pre koho je táto skutočnosť ničivejšia.

Verím tomu, že ak je Kim Čong-un skutočne dobrý stratég, na USA nezaútočí. Teda ak to skončí „len“ takýmto odpaľovaním rakiet a súčasne hovorením o zničení USA, môže dosiahnuť niečo iné. Niečo, čo skutočne chce. Mať americké veľkomestá ako rukojemníkov. A ešte ďalej. Zachovať svoju odrezanú krajinu.

Čo prináša Lipšic?

06.02.2021

Na čelo špeciálnej prokuratúry prichádza bývalý predseda vládnej strany. Od premiéra nemal ďaleko, poskytoval mu právne služby. Parlament menil zákon, aby mohol kandidovať. Ako neprokurátor porazil troch prokurátorov. Podľa vládneho poslanca ho zvolili navzdor opozícii… Že sú to Smerácke maniere? Vedľa! Je to očista prokuratúry na Slovensku. S novými [...]

Takto sa hrá hádzaná!

28.01.2021

Keď som bol ešte školák, rád som pozeral hádzanú. Nerozumel som sa jej, ale priťahovala ma. Žiadny urputný fanúšik som nebol. Sledoval som len Majstrovstvá sveta a Európy. Ak hrali naši, tak aj kvaldu.. Myslel som si, že je to šport pre bábovky. Nepýtajte sa ma, sám neviem prečo. O opaku ma presvedčil Kamil Bielicki. Na palubovke bol neprehliadnuteľný. Hrával s [...]

Martin, rasizmus je inšie

16.12.2020

Azda nemusím podrobne vysvetľovať, čo sa stalo v Paríži. Pár chalanov sa „nadudlalo“, lebo sa im znepáčilo označenie ich kouča. Hlavný rozhodca mu dal značku „ten čierny“. Niežeby čierny nebol, ale prečo sa neuraziť, keď je to v móde. Tak sa zápas na deň prerušil. Neďaleko sedel aj Martin Škrteľ. Ten zareagoval dnes na Šport.sk. Svojho kouča si zastal. Ako [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 119600x
Priemerná čítanosť článkov: 3738x

Autor blogu

Kategórie