Založ si blog

Ja mám dosť. A vy?

Smer sa nachádza v pekne pochmúrnej situácii. Azda prvýkrát sa ocitá v pozícii, keď je naozaj ohrozená jeho vláda. A takisto si dovoľujem tvrdiť, že akonáhle by bol Fico v opozícii, koalícia by takmer s istotou písala svoje posledné dni. Vravím si. Toto len tak neustoja. Tu musí padnúť vláda alebo hlavy. Ak toto ustoja bez akejkoľvek ujmy, prestávam pochybovať a začínam si byť istý, že žijeme v Republike podvodov.

Slovensko už za tie roky samostatnosti zmietali rôzne kauzy. A to ich je už dosť aj na sto rokov. Väčšina z nich bola bezprostredne spätá s politickým prostredím. Kto bol za ne potrestaný? Kto pyká za Bašternákove podvody? Kto z Gorily bol obvinený za korupciu? Ako vlastne dopadla Teta Anka? A keď už aj kauza Nástenkového tendra (kauza prvej Ficovej vlády) s niekým pohla, tak odsúdili dvoch bývalých ministrov. A tá najväčšia ryba ostala v teplučkom domove. V Žiline.

Enemže tu ide o čosi viac, ako o Kaliňákove tupé reči o tom, koho pozná a koho nie a o špinavé lóve. Nejde tu “len” o dane a najúprimnejšiu a najúčinnejšiu ľútosť. Ide tu o slobodu prejavu a v prvom rade – o ľudský život. Už stratený. Zbytočne. Ten chalan robil prácu, ktorú mal mať pod palcom Kali. A jeho arogantnému veličenstvu a jeho agentúre zliezla tá práca spod palca na spodok chrbta. Ba ešte nižšie.

Deň po tom, ako vyšli informácie na povrch, Fico vyhlásil tlačovku. Objavil sa tam s Gašparom a Kaliňákom. A kukláčom, ktorý strážil jeden mega v keši. Nie Kaliho milión, ani Lacov milión, ani Ficov milión, ale milión eur zo štátnej kasy od daňových poplatníkov. Podľa Ficových vyhlásení z posledných týždňov by bolo autentickejšie, keby tam položil Troškovú alebo inú devu, kvôli ktorej ten jeho bordel nefunguje. A možno aj padne. Aj s bordelmamou.

A keď sme mali v tejto situácii Fica za úplného chumáča, usporiadal tlačovú besedu aj včera. Situácia vyzerala seriózne. Začínal v skutku vážne. Okolo neho stáli podpredsedovia a generálny manažér. Situácia fakt vyzerala napätá. A on si z tlačovky urobil one man talkshow. Obvinil Matoviča ako daňového podvodníka, Poliačika ako feťáka, Galka ako špióna a celú opozíciu od prvej hlavy až po poslednú pätu z využívania situácie. Ak by situácia nebola taká vážna, bola by na smiech. Ale ona vážna je.

A čo keby aj tá vláda padla? Čo sa tým vyrieši? Budú tí po nich lepší ako títo? Odpoveď nepoznáme, len sa hocijako domnievame. Vláda prestáva byť pragmatická a prestáva plniť svoj pôvodný účel. Toto nie je hrádza proti extrémizmu. Toto je plť pre extrémizmus. Je jasné, že v tomto prípade budú mať rozhodujúce slovo Bugár s Dankom. Bugár sa veru má od čoho vyhraniť a Danko mu má čo odplácať. Bol to presne Fico, kto nepodržal Dankovi ministra napriek tomu, že SNS jeho ministrovi dôveru vyslovila. A táto vláda má obrovský potenciál padnúť. No musí sa stať niečo viac. Oveľa viac ako pád skorumpovanej vlády. Ten predsa toho veľa nevyrieši. Musí byť vyvodená zodpovednosť. Aby smrť Jána Kuciaka nezostala prázdnou.

Čo prináša Lipšic?

06.02.2021

Na čelo špeciálnej prokuratúry prichádza bývalý predseda vládnej strany. Od premiéra nemal ďaleko, poskytoval mu právne služby. Parlament menil zákon, aby mohol kandidovať. Ako neprokurátor porazil troch prokurátorov. Podľa vládneho poslanca ho zvolili navzdor opozícii… Že sú to Smerácke maniere? Vedľa! Je to očista prokuratúry na Slovensku. S novými [...]

Takto sa hrá hádzaná!

28.01.2021

Keď som bol ešte školák, rád som pozeral hádzanú. Nerozumel som sa jej, ale priťahovala ma. Žiadny urputný fanúšik som nebol. Sledoval som len Majstrovstvá sveta a Európy. Ak hrali naši, tak aj kvaldu.. Myslel som si, že je to šport pre bábovky. Nepýtajte sa ma, sám neviem prečo. O opaku ma presvedčil Kamil Bielicki. Na palubovke bol neprehliadnuteľný. Hrával s [...]

Martin, rasizmus je inšie

16.12.2020

Azda nemusím podrobne vysvetľovať, čo sa stalo v Paríži. Pár chalanov sa „nadudlalo“, lebo sa im znepáčilo označenie ich kouča. Hlavný rozhodca mu dal značku „ten čierny“. Niežeby čierny nebol, ale prečo sa neuraziť, keď je to v móde. Tak sa zápas na deň prerušil. Neďaleko sedel aj Martin Škrteľ. Ten zareagoval dnes na Šport.sk. Svojho kouča si zastal. Ako [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 119601x
Priemerná čítanosť článkov: 3738x

Autor blogu

Kategórie